Съоснователят и бивш главен изпълнителен директор на фалиралата криптоборса FTX Сам

...
Съоснователят и бивш главен изпълнителен директор на фалиралата криптоборса FTX Сам
Коментари Харесай

Нови обвинения в банкова измама са повдигнати срещу основателят на криптоборсата FTX

Съоснователят и някогашен основен изпълнителен шеф на банкрутиралата криптоборса FTX Сам Банкман-Фрийд е изправен пред спомагателни обвинявания, в това число в банкова машинация, в границите на нов обвинителен акт, показан в четвъртък.
Прочетете още
В допълнение към досегашните осем обвинявания, против тогавашния вундеркинд на криптосектора са повдигнати и такива за ръководство на нелицензиран бизнес за парични преводи, оповестява CoinDesk.

Банкман-Фрийд и други, в опит да открият банкова сметка, „ неправилно са декларирали пред финансова институция, че сметката ще бъде употребена за търговия “ и активност на маркет-мейкър, когато в реалност е употребена за приемане и предаване на потребителски средства, излиза наяве от обвиняванията. Той също по този начин е разкрил компания, с цел да показа „ подправена история “ на неназована банка, която преди този момент не е била склонна да му открие сметка, излиза наяве още.

Банкман-Фрийд и други конспиратори „ са се споразумели и са създали корпоративни дарения на претенденти и комитети в Южния регион на Ню Йорк, които са били регистрирани на името на различен човек “, се споделя още в документите.

Бившият основен изпълнителен шеф на FTX е желал да подари минимум 1 млн. $ на про-ЛГБТИ група за политическо деяние, само че не е могъл да откри бисексуален или гей чиновник в компанията, на който да има доверие, се показва в документите. Неназован управител е бил заставен да направи дарението, до момента в който различен е направил същото, само че за републикански дела, излиза наяве.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР